divendres, 8 de gener del 2010

QUE NO ENS PRENGUIN EL PÈL (DECÀLEG)

M'han tibat de les orelles per l'entrada d'ahir. Ahir no em vaig explicar bé, però ara no tinc temps d'explicar-me més que el que he respòs als comentaris. Però sí tinc temps per una proposta mentrestant. Faré un decàleg de condicions del que entre tots acordem que volem dir amb "just". El podem fer entre tots aquest decàleg. M'agradaria que l'anònim d'ahir al comentari m'hi ajudi :-) Començo i prometo aprofundir amb el tema quan tingui temps (de cara a la setmana que ve). Just són productes fets a mà. Just són productes que pateixen poca usurpació dins la seva cadena comercialitzadora. Just són productes fets a casa que compleixen els drets humans i de l'infant. Just és posar un preu per cobrir despeses i guanyar-te la vida. He dit guanyar-te-la, no fer-te ric a costa dels altres. Si et vols fer ric perfecte. Si vols comprar productes dels rics també perfecte. Jo no mano a ningú. Només dic que jo no vull enriquir-me a costa dels demés. Que vull comprar productes on la persona fa, treballa, guanya per ser feliç i al final del procés no pensa: vaig a doblar el preu perquè així guanyaré més. Que si algú ho vol fer que ho faci, però jo no compro. Just és comprar els productes als pagesos directament. Just és que facin rebaixes per recuperar ventes. Injust és que arribin a baixar els preus en un 80 per cent.

Continuarà... :-)

Gràcies per tota la vostra participació!

4 comentaris:

  1. PERFECTE!

    crec que ho has començat a definir super bé!
    i t'ajudaré a confeccionar la teva llista.
    començo per proposar-vos que conegueu el colectiu

    MAKEA TU VIDA:

    www.makeatuvida.net

    un colectiu de gent jove de valencia que proposen reconquistar tots aquells objectes que llencem i donar-los una altre oportunitat!!
    em sembla just!!

    et seguiré.
    a.

    ResponElimina
  2. Hombre, A, ara sí que t'estic fent la ola! :-) Anem bé, molt bé! :-) M'encanta makea, el recomano al blog i seguim "en ello". Endavant! :-)

    pd. i les teves faldilles quan les veuré?

    ResponElimina
  3. jajaja!!

    jo realment de faldilles no en faig!!
    però no et preocupis que un dia m'identificaré.
    és que és la primera vegada que escric en un blog. de vegades segueix blogs però mai hi escric res (i la veritat no sé si deixar-ho perquè he vist que sóc capaç de fotre unes chapes....!),
    així que seguim fent aquesta llista interessant i un dia ja et convidaré a veure les meves "faldilles" !!

    ResponElimina